loading...
تبریز شهر آرزوها
علی بازدید : 18 یکشنبه 13 بهمن 1392 نظرات (0)
خبرگزاری مهر: خط دو متروی تبریز به دلیل اختلافات میان اعضای شورای شهر و مدیرعامل سازمان قطار شهری تبریز بر سر مکان قرار گیری ایستگاه آخر این خط و هزینه ی اضافی که بر شهر تحمیل می کند، بلا تکلیف مانده و برخی ها خبر از عدم شروع حفاری این خط را می دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، خط دو متروی تبریز به طول 22.4 کیلومتر شامل 20 ایستگاه از محدوده زمین های قراملک شروع شده و از طریق خیابان وحدت پس از عبور از زیر خیابان آخونی ، قدس ، بازار و میدان دانشسرا، وارد خیابان عباسی شده و تا میدان شهید فهمیده امتداد می یابد و در ادامه مسیر نیز به سمت سه راهی ولیعصر، میدان استاد معین و در نهایت در میدان بسیج خاتمه می یابد.

این روزها شروع و یا عدم شروع این خط به دغدغه ی اعضای شورای شهر تبریز و مدیرعامل سازمان قطار شهری تبدیل شده تا جایی که برخی از اعضای شورای شهر اعتقاد دارند تا ایجاد این خط با توجه به مشکلات اقتصادی خط یک صرفه ی اقتصادی ندارد و باید عوض هزینه ی حفاری در خط دو، خط یک سر و سامان یابد.

 

ایستگاهی که به تنهایی 80 میلیارد تومان هزینه دارد!

سخنگوی شورای شهر تبریز با بیان اینکه ایستگاه قراملک به عنوان اولین ایستگاه خط دو مترو تبریز است، گفت: مکانی که این ایستگاه قرار گرفته خیلی نامناسب است و با انجام حفاری، این ایستگاه به تنهایی 80 میلیارد تومان هزینه خواهد داشت که اصلا عاقلانه نیست و بعید به نظر می رسد این بودجه اختصاص داده شود.

سعید حاجی زاده با اشاره به اینکه با مشکلات فعلی احداث این ایستگاه اولویت چندانی ندارد، افزود: برای پیشرفت پروژه قطار شهری باید اولویت بندی ها مشخص شده و برنامه با توجه به بودجه ی در دست و امکانات پیش رود و نباید حالت فرسایشی پیش آید.

وی ایستگاه قراملک خط دو را غیر اقتصادی خواند و گفت: باید تعاملی با مسئولان سازمان قطار شهری صورت گیرد تا هرچه زودتر اعتبارات تخصیص یافته و مشکلات پیش روی قطار شهری تبریز به حداقل برسد.

حاجی زاده همچنین افزود: البته مدیرعامل قطار شهری تبریز هم می گوید که زمین هایی غیر از نقطه ی فعلی ایستگاه قراملک تملک نشده و هزینه ی تملک آنها بالاست.

وی همچنین ادامه داد: البته باز هم مکان فعلی این ایستگاه غیر منطقی است، طوری که تملک زمین های مسکونی در این طرف میدان قراملک هزینه ی حداکثری 10 میلیاردی دارد که با توجه به هزینه ی اضافی 70 میلیاردی باز مقرون به صرفه است.

حاجی زاده با اشاره به اینکه دستگاه حفاری هم نباید در انبار بی استفاده بماند، افزود: اولویت بندی ها می تواند هم اختلافات بین اعضای شورای شهر و سازمان قطار شهری را کم کند و نیز باعث تسریع انجام پروژه خط دو مترو می شود.

شورای شهر اجازه ی حفر ایستگاه قراملک خط دو مترو تبریز را نمی دهد

 عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی کلانشهر تبریز نیز در این خصوص گفت: اعضای شورای اسلامی تبریز اجازه حفر ایستگاه قراملک خط دو متروی تبریز را نخواهند داد، چرا که مکان نامناسب مبدا این خط هزینه اضافی به شهر تحمیل می کند.

علی شیاری در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه احداث خط دو متروی تبریز از مکان فعلی 70 میلیارد تومان هزینه ی اضافی به مردم تحمیل می کند، ادامه داد: محل انتخاب شده در ایستگاه میدان قراملک نامناسب است و در یک فاصله ی هزار و 300 متری دورتر از مرکز پر رفت و آمد قراملک قرار دارد که هم هزینه ی مکانی خواهد داشت و هم باعث اتلاف زمان خواهد شد.

 

وی همچنین ادامه داد: احداث این ایستگاه در مکان فعلی هزینه ای 80 میلیارد تومانی دارد که می توان با تغییر مکان این پروژه با 10 میلیارد تومان حفر ایستگاه را به اتمام رساند و در احداث این خط 70 میلیارد تومان صرفه جویی کرد.

شیاری با انتقاد از مدیران سازمان قطار شهری تبریز نیز گفت: ولی با همه ی این اوصاف تعجب می کنم که چرا همچنان مدیران قطار شهری تبریز اصرار دارند تا آن ایستگاه از ان محل سابق حفر شود.

اگر خط دو مترو تا 15 سال آینده به بهره برداری نرسد، زندگی در تبریز غیرممکن خواهد شد

با همه ی این اوصاف مدیرعامل سازمان قطار شهری تبریز نیز با تاکید بر ضرورت احداث این خط در زمان فعلی گفت: وقتی برای از دست دادن نداریم چراکه آلودگی های اخیر نشان داد که اگر خط دو مترو تا 15 سال آینده به بهره برداری نرسد، زندگی در تبریز غیرممکن خواهد شد.

جواد انصاری با اشاره به اینکه ما علاوه بر خط دو به خط سه هم فکر می کنیم، افزود: سخن من با منتقدین این است که اگر واقعا دلسوز مردم هستند و با نگاه عمیق به مسائل می نگرند، به جای عیب تراشی و سیاه نمایی به ما کمک کنند تا منابع لازم را برای به انجام رساندن طرحی که شروع کرده ایم، فراهم کنیم.

وی همچنین با بیان اینکه عدم شروع کار خط دو، پاک کردن صورت مسئله است، ادامه داد: ما خط دو را شروع کرده ایم و آن را به موازات کار برای اتمام خط یک پیش می بریم.

انصاری همچنین افزود: یک ریال از منابع خط یک در خط دوم هزینه نمی شود و بهتر است برای امور خط دو از منابع غیر نقدی استفاده کرد.

وی همچنین با اشاره به اینکه وزارت کشور حدود 315 دستگاه واگن خریداری کرده، ادامه داد: از این تعداد 180 دستگاه متعلق به تبریز است و با پنج دستگاه واگنی که قرار است به زودی به دستمان برسد بهره برداری را آغاز می کنیم.

در آخر می توان گفت که مردم تبریز بارها وعده های دروغین مسئولین شهری را در مورد زمان افتتاح فاز یک مترو را به خوبی به یاد دارند که این وعده سر خرمن نیز به مسئولین جدید شهرداری نیز سرایت کرد و زمان افتتاح فاز یک را دهه فجر امسال اعلام کرده بودند که محقق نشد و معلوم نیست ترخیص واگن ها از بندر عباس چقدر به طول خواهد انجامید.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 19
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 10
  • آی پی دیروز : 0
  • بازدید امروز : 12
  • باردید دیروز : 1
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 21
  • بازدید ماه : 16
  • بازدید سال : 227
  • بازدید کلی : 4,999